Učebný odbor: |
6445 2 00 |
kuchár, kuchárka |
Dĺžka prípravy: |
3 roky |
|
Charakteristika odboru: |
Štúdium končí
záverečnou skúškou. Dokladom o dosiahnutom vzdelaní je výučný list. |
|
|---|---|---|
Učebný plán
| Kategória a názvy vyučovacích predmetov | Počet týždenných vyučovacích hodín v ročníku | Spolu |
||
| 1.r. | 2.r. | 3.r. | ||
| Celkový počet vyučovacích hodín | 32 | 34 | 34,5 | 100,5 |
| Všeobecnovzdelávacie predmety | 14 | 11 | 8 | 33 |
| slovenský jazyk a literatúra | 2 | 2 | 2 | 6 |
| cudzí jazyk | 2 | 2 | 2 | 6 |
| občianska náuka | 1 | 1 | 1 | 3 |
| dejepis | 1 | 1 | - | 2 |
| etická/náboženská výchova | 1 | 1 | - | 2 |
| ekológia | 1 | - | - | 1 |
| matematika | 2 | 1 | 1 | 4 |
| chémia | 1 | - | - | 1 |
| informatika | 1 | 1 | - | 2 |
| telesná výchova | 2 | 2 | 2 | 6 |
| Odborné predmety | 18 | 22 | 24,5 | 64,5 |
| ekonomika | - | 1 | 2 | 3 |
| hospodárske výpočty | - | - | 1 | 1 |
| spoločenská komunikácia | - | 1 | - | 1 |
| potraviny a výživa | 1 | 2 | 1 | 4 |
| technológia | 2 | 2 | 2 | 6 |
| stolovanie | - | 1 | 1 | 2 |
| odborný výcvik | 15 | 15 | 17.5 | 47.5 |
| Voliteľné vyučovacie predmety | 0 | 1 | 2 | 3 |
| administratíva a korešpondencia | - | - | 2 | 2 |
| cvičenia z technológie a stolovania | - | 1 | - | 1 |
| právna náuka | - | 1 | - | 1 |
| aplikovaná chémia | - | 1 | - | 1 |
| etika podnikania | - | 1 | - | 1 |
| výchova k podnikaniu | - | - | 2 | 2 |
| regionálna gastronómia | - | - | 1 | 1 |
| úvod do sveta práce | - | - | 1 | 1 |
| odpadové hospodárstvo | - | 1 | - | 1 |
| zariadenia závodov | - | 1 | - | 1 |
| Nepovinné vyučovacie predmety | 1-3 | 1-3 | 1-3 | 3-9 |
| športové hry | ||||
| konverzácia v cudzom jazyku | ||||
| cvičenia z matematiky | ||||
| manažment osobných financií | ||||
Organizácia odborného výcviku:
Odborný výcvik je organizovaný od 1. ročníka priamo na špecializovaných pracoviskách prevádzkových jednotiek (kuchýň, reštaurácií, hotelov) popradského regiónu.Uplatnenie po ukončení štúdia:
Učebný odbor pripravuje absolventov na výkon povolania kuchár, ktorí sa uplatnia v službách ako zamestnanci reštaurácií, hotelov a ostatných zariadení spoločného stravovania