Učebný odbor: |
6445 2 00 |
kuchár, kuchárka |
Dĺžka prípravy: |
3 roky |
|
Charakteristika odboru: |
Štúdium končí
záverečnou skúškou. Dokladom o dosiahnutom vzdelaní je výučný list. |
---|
Učebný plán
Kategória a názvy vyučovacích predmetov | Počet týždenných vyučovacích hodín v ročníku | Spolu |
||
1.r. | 2.r. | 3.r. | ||
Celkový počet vyučovacích hodín | 32 | 34 | 34,5 | 100,5 |
Všeobecnovzdelávacie predmety | 14 | 11 | 8 | 33 |
slovenský jazyk a literatúra | 2 | 2 | 2 | 6 |
cudzí jazyk | 2 | 2 | 2 | 6 |
občianska náuka | 1 | 1 | 1 | 3 |
dejepis | 1 | 1 | - | 2 |
etická/náboženská výchova | 1 | 1 | - | 2 |
ekológia | 1 | - | - | 1 |
matematika | 2 | 1 | 1 | 4 |
chémia | 1 | - | - | 1 |
informatika | 1 | 1 | - | 2 |
telesná výchova | 2 | 2 | 2 | 6 |
Odborné predmety | 18 | 22 | 24,5 | 64,5 |
ekonomika | - | 1 | 2 | 3 |
hospodárske výpočty | - | - | 1 | 1 |
spoločenská komunikácia | - | 1 | - | 1 |
potraviny a výživa | 1 | 2 | 1 | 4 |
technológia | 2 | 2 | 2 | 6 |
stolovanie | - | 1 | 1 | 2 |
odborný výcvik | 15 | 15 | 17.5 | 47.5 |
Voliteľné vyučovacie predmety | 0 | 1 | 2 | 3 |
administratíva a korešpondencia | - | - | 2 | 2 |
cvičenia z technológie a stolovania | - | 1 | - | 1 |
právna náuka | - | 1 | - | 1 |
aplikovaná chémia | - | 1 | - | 1 |
etika podnikania | - | 1 | - | 1 |
výchova k podnikaniu | - | - | 2 | 2 |
regionálna gastronómia | - | - | 1 | 1 |
úvod do sveta práce | - | - | 1 | 1 |
odpadové hospodárstvo | - | 1 | - | 1 |
zariadenia závodov | - | 1 | - | 1 |
Nepovinné vyučovacie predmety | 1-3 | 1-3 | 1-3 | 3-9 |
športové hry | ||||
konverzácia v cudzom jazyku | ||||
cvičenia z matematiky | ||||
manažment osobných financií |
Organizácia odborného výcviku:
Odborný výcvik je organizovaný od 1. ročníka priamo na špecializovaných pracoviskách prevádzkových jednotiek (kuchýň, reštaurácií, hotelov) popradského regiónu.Uplatnenie po ukončení štúdia:
Učebný odbor pripravuje absolventov na výkon povolania kuchár, ktorí sa uplatnia v službách ako zamestnanci reštaurácií, hotelov a ostatných zariadení spoločného stravovania