Učebný odbor: |
2964 2 |
cukrár, cukrárka |
Zameranie: |
-------------- |
--------------- |
Dĺžka prípravy: |
3 roky |
|
Charakteristika odboru: |
Štúdium končí
záverečnou skúškou. Dokladom o dosiahnutom vzdelaní je výučný list. |
---|
Učebný plán
Kategória a názvy vyučovacích predmetov | Počet týždenných vyučovacích hodín v ročníku | Spolu |
||
1.r. | 2.r. | 3.r. | ||
Celkový počet vyučovacích hodín | 34 | 34 | 35 | 103 |
1. Povinné vyučovacie predmety | ||||
A. Všeobecnovzdelávacie predmety | 10/4 | 10/5 | 7/3 | 27/12 |
slovenský jazyk a literatúra | 1 | 2 | 2 | 5 |
cudzí jazyk | 1/1 | 2/2 | 2/2 | 5/5 |
občianska náuka | 1 | 1 | 1 | 3 |
dejepis | 1 | 1 | - | 2 |
etická/náboženská výchova | 1/1 | 1/1 | - | 2/2 |
matematika | 2 | 1 | 1 | 4 |
telesná výchova | 1/1 | 1/1 | 1/1 | 3/3 |
informatika | 1/1 | 1/1 | - | 2/2 |
ekológia | 1 | - | - | 1 |
B. Odborné predmety | 23 | 22 | 26 | 71 |
ekonomika | - | - | 2 | 2 |
chémia | 2 | 1 | 0.5 | 3.5 |
suroviny | 2 | 1 | 1 | 4 |
odborné kreslenie | 1 | 1 | - | 2 |
technológia | 2 | 3 | 4 | 9 |
stroje a zariadenia | 1 | 1 | 1 | 3 |
odborný výcvik | 15 | 15 | 17.5 | 47.5 |
2. Voliteľné vyučovacie predmety | 1 | 2 | 2 | 5 |
špeciálne cukrárske techniky | 1-4 | |||
laboratórne cvičenia | 1-4 | |||
hygiena potravín | 1-4 | |||
cvičenia z modelovania | 1-4 | |||
cvičenia z modelovania karamelu a griláže | 1-2 | |||
seminár z chémie | 1-4 | |||
úvod do sveta práce | 1 | |||
odpadové hospodárstvo | 1-2 | |||
potraviny a výživa | 1-4 | |||
aplikovaná informatika | 1-2 | |||
cvičenia z matematiky | 1-2 | |||
konverzácia v cudzom jazyku | 1-4 | |||
3. Nepovinné vyučovacie predmety | ||||
cvičenia z informatiky | ||||
športové hry | ||||
aplikovaná ekonómia | ||||
manažment osobných financií | ||||
výchova k manželstvu a rodičovstvu |
Organizácia odborného výcviku:
Odborný výcvik je vykonávaný vo všetkých ročníkoch štúdia na špecializovaných pracoviskách cukrárenskej výroby. Školské pracovisko praktického vyučovania je priamo v areále školy. Časť žiakov vykonáva odborný výcvik v cukrárskych výrobniach súkromného sektoru pod odborným vedením skúsených inštruktorov a majstrov odborného výcviku.
Uplatnenie po ukončení štúdia:
Ako kvalifikovaní pracovníci cukrárskych prevádzok v štátnom aj súkromnom sektore. Možnosť samostatného podnikania.